چگونه میتوان زندگی را متحول نمود؟

زندگی کوتاه است. برخی از افراد در 25 سالگی می‌ میرند، اما سن آنها همین نیست، آنها 75 ساله‌ اند. چنانچه در آینه به خود می‌ نگریم، اما از آنچه می‌ بینیم خوشحال نیستیم، برای ایجاد تغییر و تحول در زندگی چندان دیر نیست.

در اینجا به چند روش برای تغییر و تحول در زندگی امروزمان اشاره می شود:

1. اهداف خودمان را روشن کنیم.

اولین و مهمترین نکته، جایگاه کنونی و جایگاه ایده‌ آل خود را به روشنی مشخص نمائید. عدم موفقیت در برنامه‌ ریزی، منجر به شکست برنامه‌ ها می‌ شود. برای روشن نمودن مسیر خود، باید همه چیز را یادداشت کنیم. گفته می‌ شود، افرادی که اهداف خود را می‌ نویسند، احتمال اینکه به اهداف خود دست یابند، ۶۰٪ بیشتر از دیگران است. همچنین، نصیحت مهم دیگر آن است که لیستی از کارهایی که نباید انجام دهیم، تهیه کنیم. کارهایی که هنجارهای زندگی ماست، جایگاه امروز ما را مشخص می‌ کند.

مانند هر چیزی، اولین گام برای تغییر، پذیرش و شناخت مسیرهای اشتباه است. تمام آنچه را که نباید انجام دهیم را بنویسیم. نوشتن آنها در زندگی بیشتر از لیست کارهایی که باید انجام شود، کمک خواهد کرد.

"ما بیش از این قادر به تغییر یک موقعیت نیستیم، چالش ما تغییر خودمان است."    ویکتور ای فرانکل

 

2. خودمان را باور کنیم.

خودباوری کلید بهتر شدن است. اگر می‌ خواهیم زندگیمان را تغییر دهیم، تلخ نباشیم، بهتر شدن را بیاموزیم. اگر خودمان را باور نکنیم، افکار و موقعیت‌ های پیش رویمان مهم نخواهند بود. به جای آنکه نقش قربانی را بازی کنیم، خودمان را باور کنیم که موجب عزم، اراده و خلق موقعیت‌ های جدید می‌ شود که به نفع ما خواهند بود.

خودباوری عامل حرکت به جلوست و پشتگرمی به اینکه می‌ توانیم در طی مسیر به خودباوری دست یابیم. به خودمان نگرانی راه ندهیم، زیرا قطعاً زمان‌ هایی فرا می‌ رسند، که می‌ خواهیم تسلیم شویم، اما از حرکت به سمت جلو باز نایستیم و بدانیم که اکثر افراد موفق نیز در طول مسیرشان اشتباهاتی داشته‌ اند.

 

3. اجازه ندهیم موانع ما را از مسیر خارج کند.

 

بسیاری از مواقع، بزرگترین شکست‌ ها در زندگی به بزرگترین پیشرفت‌ ها منجر می‌ شود. از توماس ادیسون بپرسیم. اگر تجارت می‌ کنیم، خسارت و شکست اجتناب‌ ناپذیر است. با این حال، به موانع اجازه ندهیم تا رویاهای ما را از بین ببرند یا ما را از پای در بیاورند. به جای ناامیدی و توجه به نیمه‌ ی خالی لیوان، بر جنبه‌ های مثبت و نیمه پر لیوان تمرکز کنیم.

 

چیزهای خوب را بیابیم. در این راستا، دفتری برای ثبت مواردی که باید از خودمان قدردانی کنیم، تهیه نمائیم. در آن موفقیت‌ های روزانه، هفتگی و حتی ماهانه خود را بنویسید. این موارد ما را شاد خواهد کرد و کا‌ر‌های باور نکردنی که در گذشته انجام داده‌ ایم را به یاد ما یادآوری خواهد نمود. تمایلات قدرشناسانه به ما اجازه می‌ دهد تا دریابید در آینده نیز می‌ توانیم کارهای بیشتری انجام دهیم و موفقیت‌ های کوچک ما را در مسیر موفقیت‌ های بزرگتر قرار می‌ دهد.

 

4. آگاه باشیم.

 

آگاه بودن شامل آگاهی از افکار، هیجانات، محیط و احساسات گاه و بیگاه ماست. مهمتر از آگاهی، پذیرش آنهاست، باور کنیم که هیچ راه درست یا غلطی در تفکر یا احساس یک لحظه‌ ی خاص وجود ندارد. باید در لحظه حضور داشته باشد، به گذشته یا در مورد رویاهای آینده فکر نکنیم.

 

چگونه آگاهی کمک می‌ کند تا جهت زندگی خود را تغییر دهیم؟ آگاهی کمک می‌ کند تا احساسات مثبت افزایش یافته و در عین حال منعطف باشیم. همچنین، سریع‌ تر می‌ آموزیم، حافظه‌ ی هوشیارتری خواهیم داشت، احساسات را بهتر درک کرده و همدل می‌ شویم. قادر خواهیم بود که حواس‌ پرتی‌ ها را از خود دور کنیم و توانایی‌ های خود را بهتر کنیم. آگاه بودن به ما اجازه می‌ دهد تا روابط نزدیک‌ تر و صمیمی‌ تری برقرار کنیم. آگاهی‌ های فراتر از ذهن باعث می‌ شود تا از جنبه‌ های بسیاری فرد بهتری باشیم. بخش حیاتی در سفر تغییر، تغییر مسیر زندگی است.

 

هنگامی که محدودیت‌ ها را پذیرفتیم، فراتر از آنها می‌ رویم.    آلبرت اینشتین